Vedkaminer

Vi är återförsäljare av Nordicheatings brasvärmeprodukter.

Ett väl anpassat produktsortiment med kvalité och bra design till rätt pris. Du betalar för kvalité men inte för något mer. Du som kund har lätt att hitta vad du söker. Vi har i Eurofire en trygg leverantör med ett brett sortiment som vi vet löser de mesta behoven.

Kaminer finns i många storlekar både fysikt och effektmässig (kW) och i en mäng designutföranden. De finns i huvudsak som strålnings (avger värme via strålning och uppvärmning av luft) eller konvektionskaminer (värmer luft som passerar inuti kaminen). En del kaminer är inklädda med tälgsten eller annat för värmelagring. Det är lätt att villa bort sig i den uppsjö av braskaminer som finns på marknaden och är inte helt lätt att hitta bra kvalité till rätta priser. Nordicheating har ett mycket bra sortiment och vi arbetar därför i huvudsak med deras produkter. Det finns allt från det klassiska utförandet till det designade, gediget gjutjärnssortiment i klass med exempelvis klassiska Morsö och med modernt snitt, tälg- eller granitklädda braskaminer till enklare kamintyper. Vi anser att man får mest kvalité för pengen om man väljer ur Nordicheating's sortiment.

Vedkaminer, direkt luftvärme

Kaminer som värmer upp luften i rummet med strålvärme och knvektion.

Täljstenskaminer

Vedkaminer med vacker yta av täljsten som också bidrar till att acumulera värme.

Kakelkaminer

Vackra och gedigna kaminer täckta med kakel.

Inbyggnadskaminer

Kaminer som passar att bygga in i nya eller gamla hus.

Energikassetter

I början på 1980-talet tändes den första brasan i en Energikassett. Hög kvalitet och bra funktion är våra ledord, därför har vi kontinuerligt förbättrat konstruktion och funktion.