FitFire® och Furanflex® - kanalrenoveringar, Relining i Uppsala och Stockholm

FitFire® och Furanflex® - kanalrenoveringar, Relining i Uppsala och Stockholm

Insatsrör av komposit för skorstensrenovering och ventilationsrenovering med Relining-metoden

Insatsrören är av komposit- (sammansatt) material och används för att täta och isolera rök- och ventilationskanaler enligt en metod som kallas Relining. Röret sätts in i kanalen och formas under tryck efter kanalens innerväggar. Metoden kan användas för alla typer av kanaler, både inom och utom byggnader.

Relining med FitFire® och FuranFlex® är en billig, miljövänlig och kvalitetssäkrad renoveringsmetod med goda isoleringsegenskaper. SVFAB Skorstensknuten har stor kunskapskompetens och besitter erfarenheten som behövs för att utföra ett kvalitativt arbete. Relining är en renoveringsmetod vi tror mycket på och vi lämnar 25 års garanti på såväl kompositrören som vår arbetsinsats. Rören är tillverkade i är ett mycket hållbart material framtagna för att tåla väta och värme med hög resistens mot aggressiva och sura miljöer och används främst för skorstensrenovering samt tätning av ventilationssystem. Kompositrören är böjliga och formbara och kan därför sättas in i en kanal utan uppbrott, skarvar och håltagningar. Det ger en tätning och isolering i toppklass och flexibiliteten gör att alla rör kan tätas, även rör med mycket varierande kanalarea. Kompositrören är ett helt homogent insatsrör som är lätt och smidigt och säljs till fantastiska priser.

Vid leverans påminner rören om en brandslang till utseendet. Den monteras enkelt i kanalen utan större ingrepp och formas efter kanalen med hjälp av tryckluft. Vattenånga fixerar den i dess nya form och sedan är kanalen klar att använda. Arbetet tar normalt ungefär en arbetsdag.

FitFire® och FuranFlex® förlänger kanalens livslängd och förhindrar behovet av stambyte, ett omfattande och kostsamt ingrepp där fastigheten öppnas upp och alla kanaler byts ut mot nya. Relining med FitFire® och FuranFlex® är ett snabbt och betydligt mindre ingrepp som fungerar på alla typer av rör. När ditt ventilations-eller rökkanalssystem är i behov av en reparation, överväg alltid insatsrör av komposit, en enkel väg till ett homogent och hållbart resultat.

Vi på SVFAB Skorstensknuten har över 30 års erfarenhet av kanalrenoveringar. Vi rekommenderar Relining-metoden varmt och vi kan skräddarsy en renovering utifrån just dina behov. Vi tar hänsyn till fastigheten, kanaltypen och dina önskemål. Du som kund har stor insyn genom hela arbetsprocessen. Vi lämnar 25 års garanti både på material och arbetsinsats. Relining med FitFire® och FuranFlex® är en metod vi på SVFAB Skorstensknuten brinner för och varmt rekommenderar till våra kunder. Ta gärna kontakt med oss när du har frågor, önskar mer information eller vill begära en offert. Vi utför arbete i hela landet men främst i Uppsala och Stockholm.